fredag 7. juni 2013

Kreta 2013, planlegging: Med baby på tur

Yes. Vi skal på tur. Nå er det ikke lenge igjen.
Det blir sommer, det blir sol, det blir bading og det blir ro. Det kommer til å bli helt fantastisk.

Vi har ordnet pass, helsekort og reiseforsikring til alle fire. Det var litt spesielt å få Ask sitt første pass hjem i postkassen. Det var ikke bare bare å skulle ordne passbilde til en så liten fyr. Vi fant ut at det beste var å prøve selv hjemme. Kravene til bildet står godt beskrevet på politiets hjemmeside, så det var "bare" å finne den riktige dagen og knipse i vei.










Vi har kjøpt nye trille/vogn. Kjøpt brukt av en venninne. Trillen er helt grei med rygg som kan legges helt ned. Den er veldig liten sammenlagt og kommer i fin veske. Da vi besluttet at vi skulle ta med bilsetet ble trillen ekstra genial. Det fulgte med adapter slik at en kan sette bilsetet på trillen. Så da har vi det vi trenger, både til trilleturen og til bilturen, uten at det blir noe ekstra å bære på.







Flyreisen:
Dumme som vi var kjøpte vi billetter med Ryan Air. Dette var før vi viste hvor dårlig de behandler sine ansatte. Vi vet jo at det ikke er det beste flyselskapet å reise med og vi forventer ikke noe ekstra. Vi vet at vi må være nøye med antall kolli og vekten på kolliene. Matpakke tar vi med oss og jeg krysser fingrene for at Ask ikke trenger noen store skift på flyet. Jeg må ha en flaske med noe han liker å drikke i tillegg til at jeg ammer han. Sutten er viktig. Alt dette for å forebygge ørepropp. Uff, jeg håper virkelig at flyreisen går bra, at han ikke har det vondt og skriker hele turen.

På flyplassen har vi tenkt å bære Ask. Vi har et bæresjal og en bæresele. Vi tar med begge, da sjalet blir fint å ha han i under flyturen også. Da kan han ligge å sove mens den som holder han har hendene fri.

Oppholdet:
Overnatting er bekreftet og vi er ventet. Vi skal bo to ulike steder. 1 uke like ved flyplassen og 2 uker i Rethymnon like i nærheten av der familien bor. Det vi trenger til oppholdet er klær, bøker og brystpumpe.

Bleier, litt barnegrøt og litt morsmelkerstatning tar jeg med. Dette er produkter (i hvert fall bleiene) som selges med underskudd i Norge. De er derfor mye billigere her. Butikkene selger med underskudd for å få oss som kunder. Sånn sett et godt markedstrekk. Litt kjedelig når en skal på tur og må ta med seg mye. Samtidig så tenker jeg at dette er plass som vi trenger når vi skal hjem med alt vi har handlet.
Jeg ammer jo fortsatt, selv om han trenger litt ekstra. Vi får se hvordan det går der nede. Så vidt jeg vet så har de butikker der også, så det er vel ingen fare for at han ikke skal få i seg mat :)

Vi har bestemt at vi skal bade, en tur til storbyen (chania), Til knossos, til Korna, snorklekurs/tur. Ellers så er det ingen planer annet en å ta det som det kommer. Vi gleder oss :)

Har du noen tips til reisen eller oppholdet?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar